Peru Aprocoyce
čokoláda - pomeranč - švestka - pralinky
Kategorie: | Zrnka na espresso |
---|---|
Odrůda: | Catimor, Caturra |
Zpracování: | Washed |
Nadmořská výška: | 1 400 - 1 800 m.n.m. |
Region: | Amazonas |
Farma: | Aprocoyce |
Káva pěstovaná ve stínu, zpracovaná s péčí
Třešně této kávy dozrávají pod přirozeným stínem okolních stromů. Hned po sklizni putují do flotačních nádrží, kde se odstraní větvičky, listí a nedozrálá zrna.
Následuje fermentace, která trvá 12 až 16 hodin. Poté se káva znovu promyje a suší na solárních sušičkách uvnitř stodol. Nakonec je pečlivě tříděna podle velikosti, kvality a chuti a připravena na export.
Chuťově potěší kombinací čokolády, karamelu a pralinek, které doplňuje jemný nádech krvavého pomeranče a švestky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář